4e Global Goals Award Oisterwijk

Op 21 september werd voor de 4e maal de Global Goals Award Oisterwijk uitgereikt voor een bijzonder Oisterwijks initiatief in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals) van de Verenigde Naties. Dit jaar werd de Award- een glaskunstwerk van beeldend kunstenaar Ellen Brouwers – door wethouder duurzaamheid Eric Logister uitgereikt aan de voorzitter van de stichting Ontmoeting in Beweging, Hans Jägers. Met als motivatie dat Ontmoeting In Beweging een centrale rol vervult in de gemeente Oisterwijk bij Global Goal 11 ‘duurzame steden en gemeenschappen’. Door sociaal isolement van kwetsbare groepen te doorbreken, eenzaamheid tegen te gaan en het bevorderen van een sociaal netwerk door ontmoeting. In een vrolijk en actief beweegprogramma, dat mensen in staat stelt door te bewegen tot op hoge leeftijd vitaal en geestelijk actief te blijven en elkaar te ontmoeten.