Menstruatieproducten Uitgifte Punt van het Armoedefonds

Stichting Sociaal Huis Oisterwijk is per 1 november 2022 gestart met het uitdelen van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Stichting Sociaal Huis Oisterwijk ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in de gemeente Oisterwijk te helpen. (Op de foto’s de eerste door het Armoedefonds geleverde producten).

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Irene Verspeek van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus Verspeek.

Denk je als inwoner van de gemeente Oisterwijk voor deze steun in aanmerking te komen? Stuur dan een mail naar info@sociaalhuisoisterwijk.nl of neem contact op met Karin Rentmeester via 06-47933872. Na aanmelding kunnen meiden en vrouwen de producten ophalen tijdens de openingsuren van de Sociaal Huis Samenwerkplaats locatie in Haaren. Hier zijn ook de Kinder-Cadeautjesbank, Kledingbank en het Naai-Verstel-Atelier gevestigd.

Adres locatie:
Monseigneur Bekkersplein 2
5070 AV Haaren
Let op! We hebben een eigen ingang aan de achterkant van het gebouw.

Openingstijden (behalve zon-/feestdagen en vakanties):
Op dinsdag van 13.00 tot 14.30 uur;
Op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur;
Op donderdag van 09.30 tot 11.30 uur.

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede.