Betekenisvolle initiatieven verdienen steun!

Oisterwijk – Rabobank Hart van Brabant stelt eenmalig extra coöperatief budget beschikbaar voor initiatieven die mensen in of uit Oekraïne helpen. Zo zetten we ons samen in voor Oekraïne!
4 mei 2022 overhandigde Joris Wagenmakers een cheque aan Karin en Eric Rentmeester van stichting Sociaal Huis Oisterwijk tijdens een bijeenkomst van het project O’pkikker aan Tafel 2.0.
Met de komst van vluchtelingen uit Oekraïne naar diverse opvanglocaties binnen de gemeente Oisterwijk, wil de stichting deze mensen met hun kinderen, hulpverleners en tolken een O’pkikker aanbieden.
De bijeenkomst was speciaal gericht op ontmoeting en ontspanning voor deze groep die dit zo hard kan gebruiken. Ontmoeten van mede vluchtelingen in de regio, het weer even onderling kunnen spreken van de eigen taal en ervaringen uitwisselen. Daarbij genieten van een verwennerij uit de Oisterwijkse horeca. De kinderen speelden in de speeltuin en vergaten op die manier even hun zorgen.
De komende tijd nodigt de stichting vluchtelingen uit om ook aan te sluiten bij de reguliere wekelijkse ontmoetingen om zo Nederlandse mensen te ontmoeten en de Nederlandse taal beetje bij beetje te leren spreken.
Ken jij een project van een lokale organisatie of particulier met een concrete actie gericht op Oekraïense vluchtelingen? Laat het weten via communicatie.mbr@rabobank.nl.