Bezoekers genoten van bijzondere Aanschuiftafel met Vrijheidssoep en lezing in Bibliotheek Oisterwijk

Op initiatief van het “Nationaal Comité 4 en 5 mei” worden in heel het land op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan De Aanschuiftafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven. Stichting Sociaal Huis Oisterwijk en de Bibliotheek Oisterwijk organiseerden in dit kader een lunch en een lezing.

De middag werd geopend met een toespraak van burgemeester Hans Janssen. Daarna werd de gratis soep met stokbrood en een drankje opgediend en kon men aan de hand van gesprekskaartjes met elkaar in gesprek over vrijheid. Na de maaltijd volgde een indrukwekkende lezing van Jos Denissen over de Holocaust naar aanleiding van zijn boek “Der Übermensch”. Een bijzondere middag wat ook bleek uit de uitgesproken waardering van de bezoekers en hun erkenning van het belang van vrijheid. En zoals Jos in zijn boek signeerde: ‘Dit moet verder verteld worden’.

Speciale dank aan de samenwerkingspartners: VSO Verenigde Senioren Oisterwijk, Brownies & downieS Oisterwijk, Tiliander, Gemeente Oisterwijk en natuurlijk aan de vrijwilligers.