Snert met kletsbroodje voor eenzaam Oisterwijk: Sociaal Huis en horeca gaan langs de deuren

Tom Tacken 

OISTERWIJK – De komende drie woensdagen is het snerttijd in Oisterwijk. Samen met de plaatselijke horeca heeft Sociaal Huis Oisterwijk een actie op touw gezet om ook ná de feestdagen met erwtensoep de eenzaamheid te lijf te gaan.

Via de site van Sociaal Huis Oisterwijk kunnen Oisterwijkers voor 2,50 euro per stuk twee koppen erwtensoep met ‘kletsbroodje’ aan huis laten bezorgen. Bedoeling is om die samen met iemand anders uit Oisterwijk die aandacht verdient op te peuzelen.
Eric Rentmeester, voorzitter van Sociaal Huis Oisterwijk, en de deelnemende horecaondernemers zetten op een door Oisterwijk in Beeld gemaakt filmpje de bedoeling uiteen.  https://youtu.be/0DZRop36HNE
Ik strooi er aan het einde een heel klein beetje mintblaad­jes overheen
Niels Janse, SEC

Aan het woord komen SEC, Kookpunt Oisterwijk, Brownies & downieS, Boshuys Hermitage, Vuur & Vlam, AFG Groothandel Coy Jansen, Willeke den Draaijer en Kick Food Services.

Snertgeheim

Alle ondernemers geven iets van hun snertgeheim al prijs. ,,Ik strooi er aan het einde een heel klein beetje mintblaadjes overheen”, zegt bijvoorbeeld Niels Janse van SEC.

De snertwoensdagen sluiten aan op O’pkikker, de actie die tijdens de eerste coronagolf het licht zag om met inzet van de horeca vooral eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. Vrijwilligers van Sociaal Huis Oisterwijk staan nu klaar om drie woensdagen op rij met erwtensoep door het dorp te trekken.