Oisterwijkse Opkikker actie krijgt zelf enkele opkikkers

Ze zijn nog niet klaar, toch kijkt het bestuur van Sociaal Huis Oisterwijk, de bedenkers van de actie O’pkikker, al terug op een paar mooie weken.

Oisterwijk Nieuws

Om de inwoners een opkikker te geven in deze coronaperiode, heeft stichting Sociaal Huis Oisterwijk enkele weken terug de actie O’pkikker bedacht. De horeca van Oisterwijk verzorgt voedzame maaltijden, bij de bezorging is een contactmoment tegen de vereenzaming en met posters en kleurplaten, ook verschenen in de lokale media, werden kinderen aan het werk gezet. Deze actie gaat zeker nog even door.

Waardering

Waardering kwam er niet alleen van de ontvangers, en vele reacties op social media, en hulp aanbod van diverse ondernemers en vrijwilligers, maar ook van het Oranje Fonds. Dit fonds heeft op 9 april “met veel waardering voor uw extra inspanningen in de huidige coronacrisis” een bedrag voor deze actie ter beschikking gesteld. En ook de Rabobank heeft een bedrag ter beschikking gesteld. Tegelijk veel Oisterwijkers die een donatie hebben overgemaakt. Het geld is nodig voor de ingrediënten en andere kosten, zodat de actie voort kan duren.

ANBI status

Tussendoor werd zonder groot feest het 1-jarige bestaan gevierd van de stichting en werd de stichting met terugwerkende kracht vanaf april 2019 door de Belastingdienst beloond met een ANBI status.  Dat betekent dat iedereen die gedoneerd heeft of dat nog gaat doen deze donatie, onder voorwaarden, kan aftrekken van inkomstenbelasting 2020.

Duidelijk is, ‘alleen samen’ lukt het om deze periode zo goed mogelijk door te komen!

Uw donatie kunt u overmaken op
bankrekeningnummer NL21 RABO 0340881054

Ten name van stichting Sociaal Huis Oisterwijk
o.v.v. “Opkikker”