Sociaal Huis Oisterwijk heeft al honderd soepadressen: O’pkikker voor wie door corona binnen moet blijven

OISTERWIJK – Maandag gaan vrijwilligers weer op pad om zo’n honderd aan huis gekluisterde mensen in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren voor twee dagen van soep te voorzien.

,,We vragen de mensen een tafeltje, krukje of stoel buiten te plaatsen zodat ze niet hoeven te bukken om de soep op te pakken”, zegt Eric Rentmeester, die deze zondag samen met zijn vrouw de nieuwe aanmeldingen aan het verwerken is.

Er is geen fysiek contact. ,,We bellen aan en nemen dan gepaste afstand. Het is tevens een contactmoment om te zien of alles oké is. Wordt er niet opengedaan of er klopt iets anders niet, dan hebben we van elk adres een contactpersoon die we op de hoogte kunnen brengen.”

We vragen de mensen een tafeltje, krukje of stoel buiten te plaatsen

De soep wordt door Anton en Irene Vulders bereid in de keuken van Het Burgerhuys aan de kop van De Lind. Horecaondernemers leveren de ingrediënten, maar donaties zijn ook welkom.

Legpuzzels

Particulieren hebben ook legpuzzels geschonken die de vrijwilligers van Sociaal Huis Oisterwijk, waarvan Eric Rentmeester bestuurslid is, bij de adressen af kunnen geven.