Bij de Jumbo in Oisterwijk komt een ‘kletstafel’ te staan: voor koffie, koek en een hulpvraag

Twee dagen in de week komt er in de Jumbo aan het Fabriekspad in Oisterwijk een ‘Kletstafel’ te staan. Oisterwijkers kunnen daar, tussen de boodschappen door, even aanschuiven voor een koffie met een koekje. Maar het is ook mogelijk om een hulpvraag te stellen.

De Kletstafel is een initiatief van Sociaal Huis Oisterwijk in samenwerking met de Jumbo. Het is geïnspireerd door de ‘kletskassa’s’ waarmee in veel andere filialen van Jumbo al ervaring mee is opgedaan. De eerste ging juli vorig jaar in Vlijmen van start. Minister Hugo de Jonge was bij de opening.

In Oisterwijk hoeft het dus niet bij kletsen te blijven. De Kletstafel is een vervolg van het Maatschappelijk Inloopspreekuur, dat Mentorhulp Oisterwijk zes jaar lang bemande. ,,Maar dat was twee keer in de maand, terwijl de Kletstafel elke maandagavond en donderdagmiddag klaar staat”, zegt Karin Rentmeester.

Map met sociale activiteiten

Twee sociale ondernemers of vrijwilligers ontvangen de mensen. Er ligt op tafel ook een map met een overzicht van sociale activiteiten in Oisterwijk. Mentorhulp Oisterwijk gaat met de hulpvragen aan de slag.