Ontmoeting in Beweging

Gezamenlijk, Gezond en Gezellig

Op maandag- en vrijdagochtend kunnen deelnemers op eigen gelegenheid komen of instappen in de PAREL Express en meedoen aan een beweegprogramma bij sportpark Den Donk. Ontmoeting en gezelligheid staan centraal, maar ook gezond bewegen wordt gestimuleerd. Fit naar lichaam en geest helpt om gezond ouder te worden!

Wegens COVID-19 zijn de activiteiten tijdelijk gestopt. Binnenkort starten nieuwe activiteiten. U treft deze in het menu.

Lees alles over Ontmoeting in Beweging op de website www.ontmoetinginbeweging.nl

Wegens COVID-19 tot nader bericht geannuleerd

Wandelen met Ontmoeting in Beweging

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Daar werken wij vanuit Ontmoeting in Beweging graag aan mee!

Wandel elke dag een ‘Halfuurtje in je buurtje’. Er zijn wandelroutes beschikbaar die door bossen en verschillende wijken lopen van heel de gemeente Oisterwijk. Neem de buurman of buurvrouw mee of maak een vaste wandelafspraak met een goede kennis. Elke route heeft een tijdsduur van ongeveer 30 minuten en de wandeling kun je op een willekeurig moment van de dag lopen. Een aantal wandelroutes hebben zelfs vragen over de omgeving die je kunt beantwoorden. Heb je de wandelroute gelopen en de vragen beantwoord, stuur het formulier met de antwoorden naar Mentorhulp@ontmoetinginbeweging.nl. Er valt een leuke prijs te winnen!

Vanaf 1 februari zullen de routes beschikbaar zijn op de website van Ontmoeting in Beweging: www.ontmoetinginbeweging.nl.

Digitaal vaardig?

Maak je wandeling nog leuker met de (gratis) ommetje-app! Ommetje daagt je uit om elke dag minimaal 20 minuten te wandelen en is ontwikkeld door de Hersenstichting en de Edwin van der Sar foundation voor iedereen die wil werken aan gezonde hersenen. Het lopen van een ommetje maakt je productiever en geeft je meer energie. Daarnaast worden er via de app hersenfeitjes over bewegen en de hersenen gedeeld. Ontmoeting in Beweging is een wandelcompetitie gestart voor de inwoners van de gemeente Oisterwijk. Ga jij de uitdaging aan? Download de gratis app ‘ommetje lopen’ en meld je vrijblijvend aan bij het team: OIB Wandelt met de code AMPTB.

Op deze manier kun je in deze tijd toch ‘samen’ bewegen. Kijk op www.ontmoetinginbeweging.nl voor een uitleg over het downloaden en het gebruik van de ommetje-app.

Belangrijk: Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen? Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal 1.5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Wil je op de hoogte blijven van alle beweegactiviteiten van Ontmoeting in Beweging? Volg ons dan op Facebook. Voor meer informatie over Ontmoeting in Beweging kun je bellen naar 06-42059520.