Oisterwijk aan Tafel

Zondag 19 mei 2019

‘Verbinding’, zo sprak na afloop voorzitter van de nieuwe Stichting Sociaal Huis Oisterwijk Eric Rentmeester, is ons doel. Verbinding tussen de inwoners van Oisterwijk ongeacht leeftijd, afkomst, religie, portemonnee of beperking. “En dat hebben we samen met de ondernemers van de Ronde Tafel Oisterwijk, maar vooral ook met jullie als meer dan 400 deelnemers vandaag op een geweldige manier vorm gegeven.“

Door samen te eten, want eten verbindt. Met Albert Heyn als één van de hoofdsponsors. “Wij willen niet enkel de Albert Heun supermarkt zijn, maar de Albert Heyn supermarkt Oisterwijk”, zo legt Geeske uit. We waren ook meteen enthousiast, vertelt Rick van de andere hoofdsponsor Intens Festival: “Lokaal en sociaal, en de locatie op de kop van de Lind maakt het extra mooi.”

Onder een stralend zonnetje (dank je wel weergoden), met muziek van het orkest van de Parelmuzikanten, vrijwilligers van de stichting Oisterwijk Centraal als gastvrouw/heer aan elk van de 20 tafels, en de leden van de Ronde Tafel Oisterwijk als obers, was het echt Brabantse gezelligheid. Met op het einde zelfs een polonaise. Verwoord door vrijwilliger Nancy met “Het is fijn de mensen zo te zien genieten. Met elkaar en voor elkaar, dat vind ik belangrijk.”

Maar het mooist werd het toch verwoord door Razan (Syrische vluchtelinge): “Ik ben alle Oisterwijkers dankbaar. De zon schijnt schitterend, en om de zon te laten blijven schijnen wil ik meedoen, verbinding met elkaar hebben.”

Al met al meer dan geslaagd. En wellicht niet eenmalig. “Vandaag hebben we misschien de start meegemaakt van een jaarlijkse traditie. Want dat hieraan behoefte is meer dan duidelijk.”, zo sloot voorzitter van de Oisterwijkse Ronde Tafel Nout af. Met nog een verrassing voor de Stichting Sociaal Huis in de vorm van een cheque van €2.000,00.

Waarvoor we al een bestemming hebben, want op 20 en 21 september 2019 halen we een heus circus naar Oisterwijk, het Circus In De Zorg. Natuurlijk weer op de kop van de Lind, en natuurlijk weer in samenwerking met de Ronde Tafel Oisterwijk.